Ενημερωτικά άρθρα για τις δράσεις του Ο.Σ.Η. και των αυτόνομων εγχειρημάτων που συμμετέχουν

Αλληλέγγυα Οικονομία Βάσης

 
Ο Ολοκληρωμένος Συνεταιρισμός Ηρακλείου (Ο.Σ.Η.) διοργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων με στόχο την ανάδειξη του προγράμματος Οικονομικής Ανυπακοής που εφαρμόζουμε, τα εργαλεία αυτο-διαχείρισης που χρησιμοποιούμε και την ευρύτερη συμμετοχή ατόμων και ομάδων στο δίκτυο που οικοδομούμε.
 
Read more

Συνεταιρισμοί στο Κουρδικό Κίνημα, ένα εργαλείο χειραφέτησης των γυναικών

 
Η FairCoop είναι ανέκαθεν κοντά στον αγώνα των Κούρδων για ανεξαρτησία και το πρόγραμμα για τη δημοκρατική αυτονομία που βρίσκεται στον πολιτικό πυρήνα των επιδιώξεών της. Έχοντας ήδη στενή σχέση με αρκετούς Κούρδους αγωνιστές και οργανώσεις, όπως και με συντρόφους από την Ευρώπη που έχουν εγκατασταθεί στις εκεί περιοχές, εντείνει τις προσπάθειές της για δημιουργία Τοπικών Κόμβων στο Κουρδιστάν. Προς το παρόν υπάρχουν δύο ενεργοί, στις περιοχές Bakur και Başûr (βόρειο και νότιο Κουρδιστάν αντίστοιχα), ενώ ένας τρίτος στη Rojava είναι υπό διαμόρφωση (δείτε το χάρτη με όλους τους τοπικούς κόμβους παγκοσμίως).
 
 
Στα πλαίσια αυτά η FairCoop σε συνεργασία με τον Τοπικό Κόμβο του Bakur επέλεξε να ενισχύσει το γυναικείο συνεταιριστικό κίνημα της περιοχής που αποτελεί σημαντικό παράγοντα στη διαδικασία χειραφέτησης των γυναικών σε προσωπικό, κοινωνικό αλλά και οικονομικό επίπεδο. Αγορασε και έφερε στην Ευρώπη μια μεγάλη ποσότητα χειροποίητων γυναικείων ενδυμάτων τα οποία και διαθέτει σε όλους όσους ενδιαφέρονται μέσω των υπόλοιπων Τοπικών Κόμβων της στην Ευρώπη. Συνολικά η παραγγελία αυτή απέφερε 5.000€ στο συνεταιρισμό EkoJin και επιπλέον 500€ δωρεά στον οργανισμό Heyva Sor (Ερυθρά Ημισέληνο του Κουρδιστάν) που βοηθάει τους εκτοπισμένους Κούρδους.
 
Read more

Εορταστική Αυτόνομη Λαϊκή Αγορά - 19 Μαΐου 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κλείνουμε 2 χρόνια και το γιορτάζουμε με μια γεμάτη και ολοήμερη Αυτόνομη Λαϊκή!

Εκεί θα συμμετέχουν οι παραγωγοί του Ο.Σ.Η. διαθέτοντας οικολογικά προϊόντα και άλλα είδη με τα εναλλακτικά μας νομίσματα, «Κουκί» και FairCoin. Παράλληλα έχουμε οργανώσει ένα πλούσιο πρόγραμμα με συμμετοχικά εργαστήρια και δράσεις για μικρούς και μεγάλους. Ενώ το βράδυ θα γλεντήσουμε με ζωντανή κρητική μουσική, βιολογικό φαλάφελ από το «Ροβύθι», ποτά, χορό και πολύ κέφι!

Read more

Καμπάνια Προώθησης «Κουκιού», 14 - 19 Μαΐου 2018

Το «Κουκί» κλείνει δύο χρόνια ζωής και το γιορτάζει διοργανώνοντας μια καμπάνια προώθησης με στόχο την ενεργοποίηση όσων είναι ήδη μέλη, αλλά και την προσέλκυση ακόμα περισσότερων. Η καμπάνια επικεντρώνεται σε επαγγελματίες και καταστήματα του Ηρακλείου, ώστε το τοπικό μας νόμισμα να επεκταθεί στην αγορά της πόλης, να ανανεωθούν και να διευρυνθούν οι επιλογές που έχουν τα μέλη για να αξιοποιήσουν τα κουκιά τους.

Read more